Thursday, December 13, 2012

Ingen ursäkt!

Skyller aldrig förluster på domare men igår efter Södertälje matchen i U16 var jag nära. Men som sagt gör det inte denna gång heller. Vi förlorar för att vi måste spela bättre i boxplay och göra fler mål framåt. Domarna behövs och är en del av spelet.

Domaren som var en trevlig, lugn och sansad person gjorde dock konstiga bedömningar och Södertälje hade det där lilla flytet som behövdes i varje situation och för oss vart det tvärtom.

Ett mål bortdömt där pucken är solklart inne och både partiska och opartiska ögon ser att den är inne, men målvakten hävdar så klart motsatsen och domaren dömer bort det, då 3 domare tydligen missat det som vi andra sätt. Sånt händer.

Vår spelare krockar med deras spelare där skenorna går ihop och båda ramlar, vår spelare åker ut. Vår spelares klubba blir upphakad framför mål och pucken hamnar vid hans fötter då han försöker slita loss klubban så åker han ut för spel med hög klubba. Det blir slagsmål framför deras mål där både lagen är lika goda kålsupare men det slutar i vanlig ordning med ett powerplay för SSK. Jaja sånt händer också men det kändes som att alla domslut tyvärr gick emot oss denna gång, sånt händer väl också vissa dagar antar jag.

Tyvärr blev dessa situationer matchavgörande då de gjorde 2 powerplay mål på 6 försök och vi gjorde 0 på 2 försök. Men sånt får man räkna med också och ja vi tar 2 onödiga haknings utvisningar i matchen dock utan mål för SSK.

Bara och ta nya tag och jag är inte sur på några domare. Södertälje gjorde det bra och hade hög utdelning på sina lägen och gjorde 4 mål på 23 skott och vi satte 3 på 35 skott.

Utan domare blir det ingen match,
Fredrik Nygren

No comments: