Monday, November 19, 2012

Zabel effekten?

Ett tränarbyte ger ofta bättre resultat på kort sikt och i Djurgårdens fall vart det islossning direkt med en ny huvudtränare i ishockeyallsvenskan. 6-2 mot serieledarna Leksand var ett grymt starkt resultat och det kändes som att spelarna äntligen kunde släppa loss och visa vad de kan.

Nu är frågan om de kan fortsätta på den inslagna vägen och hur länge i så fall. Med den truppen som Djurgården har så ska man i mitt tycke ligga betydlig högre i tabellen än vad man gör nu, men det känns som att spelarna har varit för trötta och åkt igenom matcherna på en skridsko medan många av motståndarna har gett sitt yttersta för att besegra "Stockholms Stolthet".

Challe kommer att bli en bra sportchef nu när han kan fokusera på det till 100% och det kan inte vara lätt att klara av både och när man har den pressen på sig att prestera sportsligt. Nu gäller det att han och Djurgården börjar att arbeta långsiktigt utan att glömma bort här och nu. Men att sakta men säkert att börja att planera hur återtåget och vilka resurser man behöver för att klara av det. Spelarmatreialet som nu finns i Djurgården kommer aldrig att se bättre ut i Allsvenska mått sett, så nu gäller det att få ut max av det medan man har det i sin ägo. Snart är NHL hockeyn igång igen och då blir det genast tuffare utan Landeskog och Hörnqvist, Murray vet jag inte om det blir så stor skillnad då han har haft svårt att anamma den stora rinken.

När tror ni att NHL hockeyn har dragit igång igen?

Kryssa här nedan:

1. Inom en månad (Funny)
2. Januari  (Intressting)
3. Inte denna säsong (Boring)

Själv tror jag på alternativ 2.

Fredrik Nygren

No comments: