Monday, November 19, 2012

Lokalderby!

18 tappra Täby krigare och en grym Täby målvakt höll på att skrälla mot Sde U16 i Lördags, ett Sde som dagen i ära hade lyft ner 4st av sina BJ Elit killar varav 3 är uttagna till nästa runda i U16 landslaget. Dessa spelare har knappt varit med i årets U16 serie och det märktes att de hade stor respekt för oss eftersom de tog ner 4st i en och samma match. Trots dessa spelare så var Täby det bättre laget i den första perioden och med 9st underåriga spelare i laget så ledde vi med 2-0 efter halva matchen. Sde tog  dock över mer och mer och var bättre i den andra perioden där de även gör 1-2 som dock skulle dömas bort på grund av off side (finns på film för er som protesterar nu).

I den tredje perioden jagade Sde kvitteringen och lyckades få in den med några få minuter kvar och med endast 20 sekunder kvar kom även 3-2 målet som ett brev på posten och tro det eller ej så var det BJ killarna som gjorde 2 av deras 3 mål och passade till det tredje.

Nu låter jag som en grinig jävel som tycker att det är fel att dom lyfter ner sina BJ killar. Men så är inte fallet, dom tillhör ju Sde och är födda 97 så självklart ska dom få vara med. Men det är en liten fjäder i hatten till oss som lyckas spela jämnt mot detta skickliga motstånd. Tyvärr är det poängen som räknas och denna kväll var det Sde som tog hem dom.

U16 serien är väldigt jämn i år och förutom Djurgårn som har dragit i från i toppen så kan alla lag slå alla och det blir spännande att följa runda 2 som startar i veckan.

Vi har Arlanda i nästa omgång som ligger på en Andra plats i tabbellen, en tuff uppgift med andra ord. Men vi ska kriga på och är optimistiska.