Monday, August 22, 2011

Guld resan!


Jag tänkte berätta lite om veckan i Nordic Youth Trophy där vi kom hem till Stockholm med en stor Guld Buckla.

Vi åkte buss ner i Tisdags till Värmland för att spela våra första matcher på Onsdagen, vi åkte dit med två Täby lag. I lag 2 hade vi spelare från Team 97, 98 och 99 samt tre stycken killar från USA. Det tog ett tag att spela i hop lag 2 men efter några matcher så började poängen trilla in och det räckte till en fjärde plats i C slutspelet av totalt 36 lag. Amerikanerna var väldigt nöjda med sin vistelse i Sverige och alla tre ville stanna och spela med Täby hela säsongen. Vi får se om dom kanske kommer nästa säsong när det blir U16.

Lag 1 började i Grums och efter en nervös första match mot Rögle så började spelet stämma och vi gick behagligt vidare till A slutspelet där vi hamnade i ett riktigt getingbo med, Järfälla, Linköping, Färjestad, Malmö och Hanhals. Även här började vi nervöst mot Linköping och spelade vår andra oavgjorda match i turneringen. Sen lossnade det och efter en riktigt bra match mot Hanhals så såg det bra ut inför den sista slutspelsdagen. Vi hade på Lördagen allt i egna händer och om vi skulle ta poäng mot Färjestad, Malmö och Järfälla så skulle vi vinna gruppen och gå till final mot vinnaren i den andra A slutspelsgruppen. Det började darrigt mot Färjestad och vi låg under med 0-2 innan domaren dömde bort ett solklart mål för vår del. Detta tände hela laget och på 4 minuter så vände vi 0-2 till 2-2. Detta lyfte oss i resten av cupen och vi slog både Malmö och Järfälla av bara farten.

I finalen väntade Brynäs som precis som oss också var obesegrade genom hela cupen. Det skulle visa sig bli en jämn final även om vi dominerade spelmässigt i början så var det svårt att få hål på ett tight Brynäs med en duktig målvakt. Men vi tog ledningen innan Brynäs snabbt kvitterade till 1-1. Detta stod sig även i andra perioden så allt skulle avgöras i sudden death där vi fick ett tidigt Powerplay efter en solklar utvisining som egentligen skulle varit straff. Min första PP uppställning producerade inte så under tiden så samlade jag nästa manskap som skulle in på isen och ritade upp hur vi skulle sätta upp det numerära överläget. 30 sekunder senare så fick jag se en kopia av mina anteckningar och en superglad back fick avgöra med ett hårt men lågt slagskott.

En skön avslutning på en bra och välanordnad cup av de högsta hönsen i Färjestad BK. Det sämsta med cupen var dock maten som vissa dagar var under all kritik. Annars var allt kanon och vi hade bokat ett perfekt boende precis vid vattnet på en campingplats. Alla spelare och ledare hade en underbar vecka och lagsammanhållningen stärktes verkligen.

Bussresan hem var toppen och spelarnas sånger ekade hela vägen hem till Stockholm.

Tack alla inblandade för en super vecka,
Fredrik Nygren

No comments: