Tuesday, January 18, 2011

Tuffa tider!


Nu har vi gått in i en väldigt hård träningsfas med både 96 och 97 lagen. Två stycken mindre bra insatser i helgen vart startskottet för en tyngre period för spelarna. Vi lägger i nästa växel och bryter ner dem ett par veckor framöver för att sedan börja bygga upp igen och toppa formen lagom till slutspelet.


En positiv sak med lottningen inför slutspelet är att förbundet har tagit hänsyn till vilken plats man hamnar på i tabellen. Så var det absolut inte för 3 år sedan när DE 94 (Etta i tabellen) mötte Stockan 94 (Tvåa i tabellen) redan i åttondelsfinalen. En förlust som svider än då DE vann med 4-3 med en minut kvar av förlägningen. Samma år lyckades dock Stockan 93 ta sig till final där vi dock gick på pumpen av DIF som vann matchen med hjälp av Kokonen och Åberg som kontrade in 5 mål. Säsongen efter så åkte jag till USA där slutspelet fungerade på ett annourlunda sätt, där man under en helg spelade ett slutspel som en tunering med gruppspel och semifinaler.

Det ska bli roligt att följa och vara inblandad i Mitt i Cupens slutspel i år igen och det känns som att alla våra fyra slutspelslag (96-98) har en chans att nå en final, men det är väldigt små marginaler och det finns många väldigt duktiga lag som gör upp om finalplatserna så det gäller att vara på tårna i varje match och varje byte.

Vi ses igen,
Fredrik Nygren

No comments: