Wednesday, January 5, 2011

Silver!





Efter 4 dagars spel och 12 matcher så slutade vi till slut på en 2a plats i världens största turnering för U14 spelare (Göteborgs Ishockey Cup). 2-2 matchen mot Arlanda visade sig bli avgörande då de vann resten av sina matcher relativt enkelt. Vårt facit i turneringen blev 9 vinster, 2 oavgjorda och 1 förlust och i efterhand så känns det så klart väldigt surt att ha varit så nära Guldet, men vi får vara rätt nöjda med silvret denna gång och gratulera Arlanda till Guldet.

Det finns mycket tankar och känslor efter så många dagars hockey cup och jag hoppas att jag kan dela med mig av lite mer intryck snart. Jag är oerhört stolt över mina spelare och deras insats, även om man alltid vill mer så har de gjort en otroligt fin insats i hela turneringen. Tack för alla snälla sms och gästboksinlägg som vi har fått under dagen, det är kul att folk har följt oss här på hemmaplan. Vi har haft en otroligt rolig och spännande upplevelse under dessa 4 dagar och turneringsarrangörerna har gjort ett bra jobb. Det enda som saknades var Live Uppdatering från matcherna, men i Täby hade vi vår egen uppdaterare som lämnade grymma referat på vår hemsida.

I dag drog även nästa cup i gång för Team 96 då vi spelar Sweden Hockey Championship i Tumba Ishus. I dagens första och enda match så besegrade vi Tumba med 3-2 och i morgon möter vi Luleå och SKA St.Petersburg från Ryssland. Det ska bli kul att få se lite 96 hockey igen, även om Arlanda påminde väldigt mycket om ett 96 lag i storlek och tyngd.

Sov gott,
Fredrik Nygren

1 comment:

Anonymous said...

Grattis. Silver är riktigt starkt jobbat. Hade domaren i matchen mot Arlanda haft samma bedömningsnivå som de övriga domarna kanske ni kunnat vinna den matchen också. Ju mer . fysiskt spel som tillåts desto mer gynnar det det mer storväxta laget. Arlanda spelade dock riktigt bra och känns som värdiga vinnnare. Var ni nöjda med silvret för det är riktigt starkt bland 48 lag.