Monday, February 9, 2015

Straffkungen!

Vissa segrar är sköna och andra är supersköna och ikväll var det verkligen det sistnämnda.

Bortamatch mot SDE som är i stort behov av poäng för att undvika kvalet. Det skulle bli den hittills tuffaste matchen. Det vart tufft och mycket gruff och utvisningar, onödigt mycket tjafs mellan våda lagen och spelares känslor som ibland rann över. En spelare kastade in en flaska på isen och fick två minuter, en annan sa ett fult ord på isen och fick matchstraff. Håll huvudet kallt och känslorna i styr var mitt budskap till spelarna inför tredje perioden då det stod 1-1.

Den tredje perioden vart underhållande och båda lagen gjorde två mål var, vi det första båda gångerna men SDE kvitterade två gånger om. Den sista gången med 31 sekunder kvar. Surt? Ja självklart men bara att bita ihop och ta nya tag.

En mållös förlängning och straffar väntade. SDE började och missade precis som vi. Sedan satte dem och vi missade, svettigt. Tredje straffen miss SDE men mål Täby av Irebro. Sen vände det i suddenstraffarna och vi fick börja. Irebro igen och skott i stolpen. SDE miss. Femte straffen och jag skickar fram Irebro igen som gör mål. SDE missar och vi vinner. Så himla gött!

Fasiken vilken stolthet man kände över grabbarna ikväll. De krigade så hårt och slet för varnandra.

Efter matchen fick jag ett väldigt uppmuntrade sms från en av spelarna som löd:
"Du kan känna dig väldigt delaktig i denna vinst, tyckte du skötte det jävligt snyggt o att du låter Irebro få lägga 3 irad, så kallad coach seger!"

Vad glad man blir när man får lite beröm av en spelare. Tack för det!

Team 01 vart ikväll seriesegrare i U14 Div.1 efter att AIK slog Bålsta vilket gör att inget lag kan gå om oss i för sista omgången. Riktigt kul!