Thursday, February 12, 2015

Kontraket säkrat!

Trots trötta skallar och sega ben så krigar vi till oss en poäng och säkrar kontraktet i J18 Elit inför säsongen 2015/2016.

Vi backar bandet till 20:00 då det var nedsläpp för seriefinalen mellan oss och Arlanda.

En spänd och nervös första period mellan två lag som inte ville göra misstag och spelade väldigt enkelt. 0-0 och 6-4 i skott vilket tydligt visar det jag skrev ovan.

En liknande andra period där Arlanda tog lite kommando och vi slarvade mycket. Efter tio minuter så ändrade jag i kedjorna vilket gav resultat direkt 0-1 som stod sig resten av perioden.

Den tredje var Arlanda bättre på allt och tröck tillbaka oss ordentligt. Både 1-1 och 2-1 kom därför ganska väntat. Men vi gav inte upp, utan fick en sista chans i powerplay med 1:30 kvar. Då tog jag ut målvakten och spelade 6-4 vilket gav resultat med 5 sekunder kvar så sköt vi in 2-2 pucken vilket var en oerhört viktig poäng som både säkrade kontraktet och som höll vårt försprång på Arlanda med 4 poäng och en match mer spelad. Efter bara några sekunder i förlängningen så gjorde Arlanda 3-2 vilket betydde att de tog extra poängen. Hade Arlanda tagit 3 poäng så hade de haft första platsen i egna händer, nu är det vi som vid två vinster tar den. Spännande in i det sista med andra ord.

Fredrik Nygren

No comments: