Thursday, January 8, 2015

J18 omstart!

I dag var det dags för nystarten med J18 Elit Östra. När topp 5 lagen har dragit vidare till allsvenskan så får vi vanliga dödliga göra upp om de sju sista platserna och säkra våra platser till J18 Elit nästa säsong.

Vi startade mot Flemingsberg som vi fram tills idag har haft hyfsat lätt för. Detta var första matchen sedan AIK snodde vår bäste målskytt och Djurgården vår lagkapten. Men vi är starka och det gäller för andra spelare att kliva fram.

Men oj va svårt vi har att göra mål mot Adam i Flempans mål. I stället gör de både 1-0 och 2-0 innan vi får in vår första puck. Strax innan den andra perioden är slut så gör Flempan 3-1. Efter min första utskällning för i år mellan andra och tredje perioden så kommer vi ut som ett nytt lag. Hårdare coachning av spelarna ger resultat och vi parkerar i Flempans zon. Vi vinner skotten i tredje med 15-2. Tror ni att vi vände matchen?

Japp, 3-2 efter en minut 3-3 efter nio minuter, men sen tog det stopp. Förlängning och powerplay för oss efter en minut. Pang Calle gör hattrick och vi vinner med 3-4. En ruggit skön vändning.

Vi vinner skotten med 15-54. Då borde vi kanske ha vunnit under full tid men vi är nöjda att vi tog med oss två efter denna jobbiga start.

Ny match mot Nacka på söndag.

Dagens bild är från en liten hockeymatch på sjön häromdagen. Hockey på sjön och en rejäl dos av glädje. Det är energi det.

Fredrik Nygren

No comments: