Tuesday, January 6, 2015

Guld i GIC!

Efter fyra långa dagar med hockey stod vi som slutsegrare i världens största U14 turnering, Göteborgs ishockey cup.

Vi vann totalt 12 raka matcher och i A-slutspelet så ställdes vi mot AIK, Forshaga, Bålsta, Linköping och Rögle. Dessa lag var mycket bra men vi lyckades med vårt spel och producerade framåt samtidigt som vi spelade stabilt bakåt.

Detta var en liten revansch då vi kom 2a för 4 år sedan med team 97.

När några personer uppnår något stort tillsammans och lyckas vinna en turnering som denna så blir vissa människor sura och vill hitta negativa saker.

Därför har jag fått frågor om varför ingen i laget hade Täby som moderklubb?

Det finns en väldigt logisk förklaring, ge mig en minut så förstår ni nog varför.

Jag backar bandet fem säsonger bakåt då jag var ny i Täby HC. Vi hade då ett 01 lag som bestod av ca. 10 spelare och ett 02 lag som var något fler. Dessa spelare var då 8 och 9 år gamla. Vi beslutade då tillsammans med lagen att de skulle träna ihop och att 02 ledarna skulle träna denna grupp. En kort tid senare så valde 01 ledarna att ta sina söner till andra klubbar. Detta ledde till att övriga 01or också lämnade klubben. Dessa spelare återfinns i dag i klubbar som Viggbyholm, SDE och Sollentuna.

02 truppen fick då dra ett jätte lass och spela både i 01 och 02 serien. Detta "hål" i föreningen levde kvar men vi lyckades spela i serien med hjälp av 02 laget och 3st 01or som tillhörde 00 och 02 lagen.

För två säsonger sedan så ville ca.10 spelare från olika klubbar komma till oss och efter samtal med några av deras gamla klubbar som inte hade något emot det så valde vi att ta emot dem och fylla vårt hål i föreningen. Gissa om våra dåvarande tre stycken 01or blev glada för att äntligen få ett lag. Under denna period så har vi både fått nya spelare men även tappat spelare till andra klubbar. För att jämföra med AIK 01 så har de 5 stycken av 19 spelare med AIK som moderklubb.

Visst vore det kul om "våra" gamla spelare sökte sig tillbaka men de tillhör ju andra klubbar nu.
Det är tyvärr så här det ser ut i stockholmshockeyn i dag och många föreningar har precis som vi tappat en hel ålderskull på grund av missnöjda föräldrar. Men jag tror ingen klubb hade tackat nej till att fylla detta "hål" med spelare om tillfälle gavs.

Vårt 01 lag har tillsammans gjort en jätte bragd då de tillsammans har lyckats vinna en av de största cuperna som man kan spela som ungdomsidrottare. De tillhör klubben minst lika mycket som alla andra medlemmar även om de råkar ha en annan moderklubb. Deras Täbyhjärta är stort och de krigar väldigt hårt för varandra.

Lyft på hatten och hylla dessa 12 och 13 åringar som lyckats med denna bragd.

Fredrik Nygren

No comments: