Sunday, April 14, 2013

Grattis Stockholm Nord!


Stockholm Nord vann tillslut 1891 cupen rätt så övertygande och gick obesegrade genom hela turneringen som innehöll 8 matcher. Väldigt imponerande tycker jag då man spelade med 30 utrespelare och 4 målvakter som spelade varannan match. Extra kul för alla Täby killar så klart som var den klubb som representerade flest spelare i detta lag.

Stockholm Syd ryckte även de upp sig och vann sina sista 3 matcher och kom tillslut på en sjunde plats i turneringen. Det värmer så klart mycket att se Jesper Bratt som nummer 1 i poängligan i turneringen på 10 poäng (3+7). Jesper var den enda spelaren född 98 som tog en plats i vårat 97 lag under senaste TV-Pucken och många ryckte lite på ögonbrynen. Men vi såg redan då vilken tillgång han är i ett lag med sin enorma energi och arbetsmoral. Det verkar som att han har bevisat för årets tränare att han ska vara med även denna säsong.

Samtidigt som jag är glad för Jespers skull så är det lite ovanligt att vinna en poängliga på 10 poäng när det spelas 8 matcher. Det normala är att vinnarna ligger någonstans på upp emot 20 poäng. Men det är en U15 cup och det är svårare att sticka ut ju äldre de blir och det är även ett bevis på att turneringen var väldigt jämn. Det ska dock tilläggas att alla Stockholm Nord spelare endast spelade 4 matcher och självklart fick de svårare att komma högt upp i poängligorna, trots detta kom Karlsson och Bergström på en delad fjärde plats i skytteligan på 4 mål vardera. Kul även att se vår Täby Målis Oliver i topp på Målvaktsligan, men om jag har förstått det rätt så fattas en av hans matcher i statistiken? Vi som följde turneringen på plats och framför datorerna fick se en väldigt jämn och rolig turnering där det trots allt kändes som att Nord var värdiga vinnare.

Annars mådde jag lite bättre i dag och spenderade hela dagen i Rimbo där det var "Bra Tryck" som William skulle ha sagt.

Senare avslutades kvällen på Olearys i Norrtull med en Cheeseburger, en Ramlös och Djurgården Fotboll på TV. Lycka är att vara Djurgårdare sägs det, men efter kvällens match är jag lite tveksam.

Alltid oavsett,
Fredrik Nygren

No comments: