Sunday, November 21, 2010

Ny vecka med nya möjligheter!

Visst sitter förluster kvar länge hos en coach och självklart satt förlusterna från förra veckan kvar i bakhuvudet hos mig när det var dags att spela Div.1 match igen för Team 97. Tankarna var många och svaren få då jag inte hade sätt de 2 senaste matcherna. Kan det verkligen vara så dåligt som alla säger eller var det helt enkelt små marginaler som avgjorde? Svaren skulle åtminstone bli fler i matchen mot Arlanda som har ryckt upp sig ordentligt den sista tiden.

Hur skulle spelarna reagera när jag var tillbaka i båset och skulle det ge dem den extra energin som behövdes?

Det kändes som att vi var på och fokuserade i upptakten av matchen och fick med oss ett tidigt powerplay där vi var riktigt nära 1-0 flera gånger om, men i stället blir det ett missförstånd mellan back och målvakt och vi ger dem pucken och dom sätter i stället 1-0 i öppen kassen. Detta var vad jag kommer i håg även ett av deras allra första skott på mål, så det sved lite extra. Men vi kom tillbaka och i slutet av matchen ledde vi med 3-2. Men återigen får de ett turligt mål med sig och kvitterar matchen med 3-4 minuter kvar. Detta kändes så klart oerhört tungt och det kändes som att vi hade förlorat matchen efteråt. Men 3-3 mot ett väldigt defensivt Arlanda är ingen katastrof och det kändes trots allt som ett fall framåt från förra helgen. Med det faktum att vi även saknade tre stycken toppspelare med oss så känns det bättre inför framtiden.

I Div.2 serien så spelade vi i dag väldigt bra och slog SSK med 6-0, och laget kunde stolt säga att det var 6st olika målskyttar i matchen.

96 då? Jo då! Det har spelats matcher även där och i Div.2 så slog vi Österåker med 9-2 efter en bra laginsats.

I Div.1 befäste vi vår serieledning när vi i dag slog Järf'älla HC med 7-2, efter en rätt så seg tillställning. Nu väntar två st tuffa matcher i de kommande omgångarna mot Upplandslagen Almtuna och Arlanda. Efter dessa två matcher så vänder serien och vi går in på möten nr.2 av 3 möjliga, Spännande!

På Tisdag kväll ställer Täby HC upp i U16 DM med ett blandat 95 och 96 lag där vi möter duktiga Flemingsbergs IK Team 95. En tuff men rolig utmaning för de spelare som får chansen att spela denna match. Ska bli riktigt kul för mig som har ett förflutet i Flemingsberg och som har spenderat mycket tid med Team 95. "Welcome to the Jungle" ska det stå på ett stort plakat när Björne och hans krigare kliver in i Tibble Ishall.

Nu får jag samla nya krafter inför en ny spännande och innehållsrik hockeyvecka.

Eller vad sägs om följande schema:

Mån: 96 match, A-lags match, Träning.
Tis: Tränarmöte och U16 DM match.
Ons: 97 match och träning.
Tor: Träningar
Fre: 96 match och träning.
Lör: 97 matcher och träning.
Sön: 96 match, A-lags match och träningar.

Underbart med hockey,
Fredrik Nygren

No comments: