Thursday, August 7, 2014

Game on!

Idag spelade vi årets första träningsmatch som slutade med en 6-3 seger mot Vallentuna J18. Vi vilade tio spelare för att kunna se alla inför uttagningen av truppen till helgen.

Just denna uttagning eller vid andra ordalag "Try out" är en väldigt jobbig och psykiskt krävande process som tränare då du helt enkelt måste välja bort ett antal spelare. Hur du än vrider och vänder på det hela så kommer du inte undan det faktum att några inte tar en plats i truppen. Spelare som du hyser stor respekt för och som är väldigt duktiga spelare och härliga personligheter. Vilka det än blir som väljs bort så är det inte personligt utan rent av ett sportsligt val.

Man lider med dessa spelare och hade så klart sluppit att göra detta val men ska man vara tränare på J18 elit nivå så måste detta tyvärr ske. Nu är jag och min assisterande tränare Göran överens om våra val och det är alltid lättare när man är två.

Jag hoppas att alla spelare som missar en uttagning knyter näven i fickan och jobbar vidare ännu hårdare för att visa tränarna att de gjorde fel val.

På söndag spelar vi vår andra träningsmatch och då möter vi Huddinge 19:00 i Björkängshallen. Då gäller det att vi spänner musklerna som jag och Filip från Polen (se bild).

Fredrik Nygren

No comments: