Wednesday, May 14, 2014

Snart kommer sommaren!

Hockey VM, hur hett känns det just nu? Jag har endast sett några minuter i gårdagens match mot Norge och det var lite halvkul men inte mer än så. Känns som att något måste göras för att skapa ett större intresse kring VM i Ishockey. På 90-talet kändes det otroligt kul och intressant, men nu kommer suget efter hockey först när det blir dags för slutspel. Det kan bero på att det är OS år och att det tog det mesta av intresset och att suget inte blev lika stort efter ett VM i mitten av maj månad.

Stanley Cup slutspelet känns dock betydligt mycket hetare, framförallt nu när Rangers slog ut Pittsburgh, det är stort av Rangers och kommer de att ha någon chans när det är dags att ta sig an vinnarna mellan Boston och Montreal som möts i natt? Jag tror och hoppas att Boston reder ut detta och vinner nattens match, mycket tack vare hemmaplan och det otroliga stöd som jag senast upplevde i Lördags. Där kan vi snacka bra tryck! Personligen tror jag att både Boston eller Montreal blir alldeles för svåra för Rangers som kommer att åka ur i nästa omgång. Skulle det bli Montreal så hoppas jag dock att jag har fel.

J18 elit närmar sig med stormsteg och vårt Täbylag tränar på med bra fys 4-5 gånger i veckan med vår fystränare Roger som förbereder dem på bästa sätt. Nu har även AIK fått klart med tränare för nästa säsong och det blir min vän och kollega Jörgen Winborg som tar dem. Det ska bli spännande att få coacha mot Jörgen igen. I Flemingsbergs J18 så blir min goda vän Robin Pettersson ny tränare och det ska bli kul att coacha även mot honom.

Hockey är roligt men snart kommer sommaren och då behöver vi alla hockeytokar koppla bort den under några veckor!

Fredrik Nygren


No comments: