Thursday, October 25, 2012

Draken flyger!

En tränares vardag består till största del av den idrotten man är verksam inom. Men med den idrotten kommer även andra saker runt om kring som i och för sig är en del av idrotten men ibland hamnar fokus på saker utanför det sportsliga.

I bland kan det hända saker som man inte kan råda över men som man ändå får ta ansvar över för att man är tränare. Saker som egentligen står utanför en tränares ansvar och rollbeskrivning. Dessa situationer kan vara rätt jobbiga att hantera och förstå, men livet är ofta oförutsägbart och fullt av överraskningar både positiva som negativa.

Man kan lätt förstå att det inte jämnt är en dans på röda rosor att arbeta som tränare, men det är något i yrket som driver oss vidare och som ger oss energi. Trots allt är man dömd att misslyckas någon gång rent sportsligt med det man gör, men vi kämpar vidare för de tillfällen när man faktiskt lyckas. Men genom ett helt liv som tränare så kommer motgångarna nog vara fler än framgångarna.

I föreningslivet finns det också väldigt få problemfria organisationer och det är vardagens problem som ofta får oss att utvecklas och driva klubben vidare. "Man lär sig av sina misstag" eller "Draken flyger högst i motvind" är fina talesätt som stämmer bra överens med verkligheten.

Fredrik Nygren

No comments: